Pályázatok
Lezárult a Bigyoo-ötletpályázat - eredményhirdetés

A zsűri értékelésével lezárult a bigyoo.hu ötletpályázata, amelynek célja volt, hogy vállalkozó kedvű pedagógusok játékos IKT feladatgyűjteményt készítsenek a biztonságos internetezés témakörében.

Az Informatikai Szolgáltatók Tanácsa támogatásával megvalósuló programba olyan módszertani ötleteket vártunk, amelyek a NAT követelményeihez illeszkednek, különböző tantárgyakba integráltan felhasználhatók. A pályázók változatos feladatokat küldtek be, olyanokat melyek az általános iskolás tanulókat megismertetik a világháló előnyeivel és ösztönzik a diákokat annak biztonságos használatára.

A zsűri az alábbi három pályamunkát díjazta, egy összevont kategóriában. A munkák a bigyoo.hu oldal óravázlat menüpontjában találhatók.

Helyezettek:

1. Prievara Tibor középiskolai tanár (Madách Imre Gimnázium):
    Bogi utazása

A beküldött pályázatot közösen készítette diákjaival.

A pályázat elsősorban középiskolások, esetleg 7-8. osztályos tanulók számára mutatja be egy, a YouTube-on elérhető nyolc részből álló videó sorozat tanórai felhasználását. Erőssége az önálló tanulásszervezés, a célzott kalandprogram, amely vezeti a diákot az egyéni tanulási módszerek kialakulása, kialakítása felé.

Nyereménye: 20.000.- Ft-os könyvutalvány

2. Novákné Nagy Márta tanár (Számítástechnikai Általános Iskola):
    Három szabadidős játék

A pályázat három, különálló feladatként is alkalmazható játékot mutat be alsó tagozatosok számára. Egy szórács, egy interaktív táblán játszható memória játék és egy titkosírás tanítja a legkisebbeket az informatikai eszközök ismeretére, használatára.

Nyereménye: 15.000.- Ft-os könyvutalvány

3. Nyári László tanár (Csata utcai Általános Iskola):
    Szövegértési feladatok

A pályázati anyag egy, a www.egyszervolt.hu oldalon található mese feldolgozását mutatja be interaktív tábla felhasználásával, különböző korosztályok számára. Az internet biztonságos felhasználásával a tanulók környezetvédelmi témakörökben is elmélyülhetnek.

Nyereménye: 10.000.- Ft-os könyvutalvány

Gratulálunk a díjazottaknak!Rajzpályázat: Elő a cerkát!
Illusztrátor lehetsz!
Itt az alkalom, hogy megtedd az első lépéseket a világhír felé!
Rajzolj, fess, alkoss képeket új verseinkhez, és küldd be az egyszervolt.hu szerkesztőségébe!

A vers illusztrációja a legjobban sikerült alkotás lesz, mellette természetesen az alkotó nevével, akit így ország világ megcsodálhat, hiszen az internet, és az Egyszervolt nem ismer határokat!

Firkálj kedvedre
Próbára teheted az új játékot is! Míg a verset hallgatod - kedvedre firkálhatsz az egérrel. Csak a gombját kell nyomva tartanod!

Az illusztrációra váró verseket itt találod. http://egyszervolt.hu/db/tag/cerka

A rajzokat, montázsokat, festményeket – névvel, postacímmel, és a választott vers címével ellátva - elküldheted postán az egyszervolt.hu szerkesztőségébe (1124 Budapest, Apor Vilmos tér 25-26.) vagy elküldheted digitális formában erre az e-mail címre: info@egyszervolt.hu